29.07.2020

Din'den bihaber sözde 'Bilim' yanlılarının Ayasofya'yı ve RTE'yi putlaştırarak İslâm'a ihânet içinde olan câhillere 'Müslüman' demekteki ısrarı; al birini, vur öbürüne ...

... Hagia Sophia, yâni AyaSofya, aslında İsa'nın yoluna aykırı bir yapı, fakat ister İsa'nın yoluna uygun olsun, ister yoldan sapılmış da olsa, neticede kendilerini iyi kötü 'Hristiyan' bilenlerin bir 'ibâdethânesi', ve Kuran'da başka inançlardakilerin ibâdethânelerine elleşilmemesi emredilir.

... bu bir.

... ikincisi, Osmanlı bir hânedan, yâni bi kere oradan zâten İslâm'a aykırı, çünkü ölçü Medîne Sözleşmesi olmalı, ona en çok yaklaşabilen de Atatürk'ün Lâik Cumhuriyet anlayışıdır.

... üçüncüsü, hea, onu dedik zâten, di mi, yâni elleşmiyceksin başkasının kilisesine milisesine, Müslüman'san yâni gerçekten.

... geldik mi dörde, dört:

... elde kılıç, cübbeynen mübbeynen, RTE'yi en öne diz çöktürüp canlı yayın şovları filân nedir ağbiciğm sonra, Allah aşkına?!?

... komple İslâm'a ters.

... beş:

... hea, yâni söylemeye belirtmeye bile gerek kaldı mı, bilmiyorum, ama ekstradan ekleyelim yine de:

Ne İsa o AyaSofya'ya veyâ dünyadaki diğer tüm o süslü kiliselerden herhangi birine, ne de Muhammed (zâten dediğimiz gibi baştan orayı hiç camiye çevirmeye de kalkışmazdı) dünyadaki mevcut hiçbir süslü camiye adımını atmazlardı mevcut vaziyeti görselerdi.

... Kazdağları'nı savunurlardı Alamos gillere karşı, hukukdışı sandık fetişizmini boykot ederlerdi, #OnlineDoğrudanDemokrasi'yi savunurlardı ...

... dünyada hiçbir çocuk açlıktan ölmesin diye seferberlik üzre olurlardı, hiçbir çocuğun başına bomba düşmesin diye uğraşır, hiçbiryerde mezbâhane kalmasın, gemilerde hayvanlar telef olmasın diye uğraşırlardı filân, yâni vicdanlarının askeri olurlardı kısaca.

... Gezi Parkı Protestoları'nda da bize katılırlardı direkt sonra meselâ, Kabataş yalanını atarak bizi iftirâyla hedef gösteren Din istismarcısı Münâfık kukla çete elebaşısı RTE'den yana olmazlardı kesinlikle.

... Trump'ın ve Putin'in veyâ şu an yeryüzündeki herhangi bir politikacının da, büyük şirketçiliklerin hiçbirinin de yanında olmazlardı.

... neticede özetle ve sonuç olarak Ayasofya ile ilgili en doğru, Evrensel Ahlâk'a da, İslâm'a da (ki ikisi zâten aynı şeydir aslında) en uygun karar Atatürk'ün aldığı müze olması kararıdır;
fakat Recep İhsan Eliaçık'ın da dediği gibi, Ayasofya'nın aslında Hristiyan Âlemi'ne (ya da kendilerini Hristiyan olarak görenlerin âlemine diyelim) geri verilmesi de - hem ibretlik bir barış mesajı olması açısından, hem de İslâm kuralına da böylece tam bir biçimde uyulmuş olacağı için - enin de en doğrusu bir karar olurdu esâsında ...

... ama yok "Cuma'ları 'Müslümanlara', Pazar'ları 'Hristiyanlara', kalan günlerde de müze olması" filân şekli öneri saçma, bence yâni tabi, vesselâm.

:::

#BenimBaşkanımDeğil #BenimBaşkomutanımDeğil #BarışçılSivilİtaatsizlik #TopyekûnTamBoykot #HiÇ1PaRTi #SâdeceHalk #GeziRuhu #ŞeffafDevrim #OnlineDoğrudanDemokrasi #İletişimHakikiAltındır #UyanUyan #VakitOVakittir #TümParticiliklerYargılanacak #VekillikÇöpe ...

...




Hiç yorum yok: