30.10.2021

... hadi bi daha ...

... "Kaos ve Anarşi yaratılmak isteniyor" cümlesi neden sakat, tekrar izah etmeye çalışmayı bi deneyivereyim:

Çünkü kastedilen kargaşadır, oysa Anarşi kargaşa demek değildir.

Anarşi kelimesi özellikle böyle yanlış kullanılmaktadır, aynı nasıl ki 'IŞiD' vb. ile İslamofobi yaymak istedikleri gibi, bu şekilde de Anarşi kelimesi toplumun bilinçaltına kötü ve tehlikeli birşeymiş gibi şeyttirilmek isteniyor, ve kelimeyi bilmeden bu manipüle algı ile kullanan herkes de bu tezgâha katkı sağlamış oluyor otomatikman.

Anarşi demek, otorite kabûl etmemektir.

Ama "ben kimsenin otoritesini kabûl etmem" deyip, yerine kendi de "beni kimse tutamaz, dilediğimi asarım keserim, dağıtırım dökerim uleyn!!!" filân da yapmaz hakîki Anarşist.

Anarşi'nin topluca uzlaşılan bir ortak karar olduğu bir yerde, hiçbir insan hiçbir zaman üstünlük de taslamaz, başkasının üstünlük taslamasına da izin vermez.

:::

Anarşi aslâ Terör demek değildir.

Anarşi'de birey herkesin evrimsel sürecine ve tercihlerine saygı duyduğu gibi, kendi evrimsel sürecine ve tercihlerine de saygı duyulmasını ister.

Herkes inandığı veyâ inanmadığı Tanrı'sına kendi frekansı kadar erişebilir, bu yüzden Tanrı var mıdır yok mudur'un, nedir ne değildir'in münâkaşası olmaz, aslolan Evrensel Ahlâk'tır, Doğa Yasası'dır, ki bu Din'in öz orijinine de zâten ters değil, bizzat aksine, Din'in öz orijininin amacı zâten insanı buraya ulaştırmak içindir, ve fakat nasıl ki mâlûm 'Din' adı altında günümüze kadar yığınla alâkasız hikâye ve olay türetilmişse, Anarşi kavramı da bissürü dejenere ego tezgâhına âlet edilmiş ve hâlâ da edilmektedir;
 ve nasıl ki 'IŞiD' vb. ile Din düşmanı kibirlisi çokbilmişler - biri 'inanıyor ve savunuyor' gözükerek, öbürü de tam da bunlar gibileri Din'e referans göstererek - Din kavramına iki birbirinin zıddı gibi görünen kutuptan ve bu böyle görünmese de esâsında bildiğin elele omuz omuza zarar vermeye çalışıyor ise, Anarşi kavramına da yine benzer biçimde, hem kendini güya 'Anarşist' diye pazarlayan alâkasızlıklarca da, güya toplumun refahı ve huzuru peşindeymiş iddiâlarındaki mevcut Sistem savunucuları tarafınca da - yine bu böyle görünmese de - iki birbirinin zıddı gibi görünen kutuptan esâsında bildiğin elele omuz omuza zarar vermeye çalışırlar, tabi belirli bir katman gâyet bilerekten kasıtlı olarak, belirli bir katmanlara doğru da farkında bile olmayaraktan falan ...

"Siz siz olun, her 'Müslümanım' diyenin gerçekten Müslüman, her 'Anarşistim' diyenin de gerçekten Anarşist filân olduğuna hemencecik inanmayın" gibi bir cümleyle de tamamlamaya çalışabilirdim şimdi, ama bu cümlede bile esâsında ikisi birbirinden ayrı şeylermiş gibi gösterilmiş olacağı için, daha ziyâde şöyle bitirmeyi tercih etmekten yana kullanmak isterim hakkımı, ister anlaşılsın, ister anlaşılmasın, ki bunun her bir harfinden yola çıkarak gâyet cici bir şekilde kanıtımı da yaşıyorum bizzat kendim, dediğim gibi, ister anlaşılsın, ister anlaşılmasın, başkasına kanıtlamak gibi bir sıkıntım yok, çok şükür, anlayan zâten anlar:

Hakîki bir Müslüman olma çabasındaki her insan zâten hakîki bir Anarşist'tir, vesselâm.


:::

Hiç yorum yok: